יום ראשון, 23 במרץ 2025

עבודה עם לחצנים ב Pico:ed - שיעור חמישי

 הקדמה

לחצנים הם רכיב חשוב מאוד במערכות אינטראקטיביות ומאפשרים לנו לקבל קלט מהמשתמש. ה-PICO מגיע עם שני לחצנים מובנים (A ו-B) שנוכל להשתמש בהם בקלות וליצור פרויקטים אינטראקטיביים. בשיעור זה נלמד כיצד לקרוא את מצב הלחצנים ולשלב אותם עם מטריצת הלדים שכבר למדנו עליה.



יום שלישי, 18 במרץ 2025

עבודה עם מטריצת הלדים ב Pico:ed - שיעור רביעי

 

הקדמה

אחד היתרונות הבולטים של לוח ה-PICO:ED הוא מטריצת הלדים המרשימה בגודל 17x7. מטריצה זו מאפשרת להציג טקסט, מספרים, אנימציות ואפילו תמונות פשוטות. בשיעור זה נלמד כיצד להשתמש במטריצת הלדים כדי ליצור תצוגות ואנימציות שונות.

מטריצת הלדים ב-PICO:ED נשלטת באמצעות שבב IS31FL3731 שמאפשר לנו לשלוט ברמת הבהירות של כל לד בנפרד, וכך ליצור תמונות עם עומק ופרטים. 


יום שני, 3 במרץ 2025

איך להוריד קוד ל Pico:ed? - שיעור שלישי

 עד עכשיו ראינו איך מריצים קוד על ה Pico:ed בעזרת ה Thonny, אבל מה אם אני רוצה לנתק את ה Pico:ed מהמחשב ושהקוד ימשיך לרוץ? 


הפעלת קוד ב - Pico:ed ללא חיבור למחשב

כדי להפעיל את הקוד שלכם על ה-PICO:ED באופן עצמאי (ללא חיבור למחשב), עליכם לבצע את הפעולות הבאות:

1. כתבו את הקוד בסביבת הפיתוח Thonny וודאו שהוא עובד כראוי.

2. שמרו את הקוד בשם `main.py` ישירות על המכשיר:

   - בתוכנת Thonny לחצו על "File" > "Save as..."

   - בחרו באפשרות "CircuitPython device" כמיקום השמירה: 


   - רשמו את השם `main.py` (חשוב: דייקו בשם הקובץ, כולל אותיות קטנות)

יום ראשון, 2 במרץ 2025

Blink עם Pico:ed - שיעור שני

כאשר מתחילים להכיר את ה-Pico:ed (כמו גם מיקרו-בקרים אחרים) - מתחילים בדרך כלל עם פרויקט "בלינק", פרויקט שבו אנו גורמים לנורת LED להבהב.

הסיבה שאנו מתחילים עם בלינק היא שמדובר בפרויקט פשוט לביצוע, אינו דורש רכיבים רבים ומורכבים וגם הקוד פשוט מאד. זו דרך טובה להבין איך עובדת התקשורת הבסיסית בין הקוד לחומרה ודרך פשוטה לוודא שהבקר שלנו תקין. 

נתחיל? 

רכיבים:

  • לוח Pico:ed 
  • כבל USB מיקרו. 

יתרון גדול של ה - Pico:ed לעומת מיקרו בקרים שונים כדוגמת ארדואינו, הוא בכך שיש לו כבר נורית LED מובנית, כך שאין צורך ברכיבים חיצוניים לפרויקט הבסיסי.


יום שבת, 1 במרץ 2025

מדריך לשימוש ראשוני ב - Pico:ed - שיעור ראשון

בעולם מתפתח שבו טכנולוגיה וחינוך הולכים יד ביד, מיקרו-בקרים הפכו לכלי חשוב ללימוד תכנות, אלקטרוניקה ומדעי המחשב. ה- Pico:ed, שפותח על ידי חברת ELECFREAKS ומבוסס על Raspberry Pi Pico, הינו מיקרו-בקר חינוכי מתקדם שנועד להנגיש את עולם התכנות והאלקטרוניקה לתלמידים, מחנכים וחובבים כאחד.

לוח ה- Pico:ed מציע שילוב מנצח של עוצמה, גמישות ותכונות ידידותיות למשתמש. בבסיסו נמצא המיקרו-בקר RP2040 הפופולרי מבית Raspberry Pi, המצויד במעבד דו-ליבתי חזק, זיכרון נדיב ומגוון אפשרויות חיבור. בנוסף, הלוח משלב תצוגת LED מטריקס צבעונית מרשימה בגודל 17x7, כפתורים הניתנים לתכנות, ועיצוב ארגונומי המותאם במיוחד לסביבה חינוכית.


רקע והשוואה קצרה

בשוק המיקרו-בקרים החינוכיים, ישנם מספר שחקנים מובילים, כאשר ה-micro:bit של BBC נחשב לאחד הפופולריים ביותר. אולם, ה- Pico:ed מציע מספר יתרונות משמעותיים:

  • עוצמת עיבוד: מעבד RP2040 דו-ליבתי מהיר יותר (133MHz) עם זיכרון רב יותר (264KB SRAM, 2MB Flash) לעומת ה-micro:bit.
  • תצוגה עשירה: מטריצת LED 17x7 (119 נוריות) לעומת 5x5 (25 נוריות) במיקרו:ביט.
  • עיצוב ארגונומי: צורה מעוגלת עם קצוות גליים למניעת פציעות ולנוחות שימוש.

ה- Pico:ed מתאים במיוחד לסביבות חינוכיות המחפשות פלטפורמה גמישה שיכולה לצמוח עם התלמידים, מלימודי יסודות התכנות והאלקטרוניקה ועד פרויקטים מורכבים יותר. כיום נתחיל עם תכנות בפייתון, על אף שיש כמה דרכים נוספות לעבוד עם ה Pico:ed. 

אגב, לא סתם ערכנו השוואה בין ה Pico:ed למיקרו:ביט. ב Elecfreaks התכוונו שה Pico:ed יתחבר באלגנטיות לכל הרחבות המיקרו:ביט. לא בדקתי את זה עדיין אבל המבנה החיצוני בהחלט תומך בכך. 


(שימו לב לדמיון הויזואלי בין המיקרו:ביט ל Pico:ed. המבנה החיצוני של ה Pico:ed מאפשר לו תיאורטית להתחבר לכל הרחבה שיוצרה במקור עבור המיקרו:ביט).