יום חמישי, 28 בנובמבר 2019

שליטה על ארדואינו (Arduino) בעזרת Raspberry Pi

במדריך הזה שכתב דביר, תוכלו להבין איך לשלוט על ארדואינו בעזרת Raspberry Pi. ה Raspberry Pi מתחבר בקלות לרשת האינטרנט, לעכבר ומקלדת, למסך ועוד אבל החיבור שלו למנוע סרוו וליתר דיוק - הפעלה של מנוע סרוו בעזרת Raspberry Pi - פחות מוצלחת. המנוע זז על פי הפקודה אבל כתיבה סיריאלית גורמת לו לשנות את מצבו של המנוע באופן אקראי ולא רצוי. כאשר הארדואינו שולט לבד על המנוע - אנחנו יכולים לבצע פעולות פשוטות של קריאה מחיישנים וסיבוב של מנוע הסרוו על פי הנתונים אולם יהיה קצת יותר מסובך לסובב את המנוע על פי הגדרות תאריך ושעה, למשל.

בקיצור - שילוב של Raspberry Pi וארדואינו יכול לתת לנו שליטה מיטבית עם ישומים מתקדמים. במדריך הזה ניצור בלינק של השילוב הזה.. 

יום שלישי, 26 בנובמבר 2019

ארדואינו וחיישן אור (LDR)

חיישן אור הוא בעצם נגד שמשנה את ההתנגדות בהתאם לעוצמת האור. כדי לעבוד עם חיישן האור תצטרכו:
  • לוח ארדואינו
  • 3 חוטי זכר - נקבה
  • חיישן אור (LDR)
נתחיל להרכיב: 

את ה VCC בחיישן האור - נחבר ל 5V בלוח הארדואינו 
את ה GND בחיישן האור - נחבר ל GND בלוח הארדואינו 
את ה A0 בחיישן האור נחבר ל A0 בלוח הארדואינו
את חיבור ה D0 נשאיר כרגע ללא חיבור




יום ראשון, 27 באוקטובר 2019

תחילת עבודה עם ראספברי פיי / Raspberry pi

ראספברי פיי הוא בקר מתקדם בהרבה מהארדואינו. למעשה הוא יכול להריץ מערכת הפעלה של ממש ובתוכה אפליקציות שונות. הוא יכול להתחבר למסך, מקלדת, עכבר, יציאות שמע, מצלמה ורשת (רשימה חלקית...). אפשר לומר שהוא ממש מחשב, אם כי, בדרך כלל קשה לנו להחשיב כמחשב את מה שלא יודע להריץ Windows...

אז איך מתחילים לעבוד עם הרספברי פיי?

יש כמה דרכים לעבוד עם הראספברי פיי לשימושים שונים אבל נראה לי שההתחלה כפי שמיד נציג אותה - היא הפשוטה ביותר.



יום שישי, 4 באוקטובר 2019

להכיר מקרוב (מדי) את לוח האם של ה Photon-s

בנסיבות פחות נעימות הכרתי את לוח האם של ה Photon-s. אולי היה עדיף שהמדפסת ממשיכה לעבוד ונשארת סגורה במארז שלה אבל אם כבר יש תקלה ובחברת Anycubic בקשו שאפרק את לוח האם - אז אולי הרווחנו הצצה נדירה יחסית אל הלוח...


(בתמונה: הפוטון בימים טובים יותר...)


יום חמישי, 19 בספטמבר 2019

ארדואינו עם Hanukkah shield

אם עקבתם, אתם בטח יודעים שתכננתי PCB של חנוכיה. אז לאחר כחודשיים, הגיע הזמן להלחים ולבדוק שה PCB תקין והסינים הבינו איך מייצרים חנוכיה (או ליתר דיוק - שאני הבנתי איך מתכננים נכון PCB...).

אז אחרי ההלחמות והבדיקות, אני שמח לבשר לכם שה PCB עובד כמצופה!! 



יום שני, 2 בספטמבר 2019

הדפסה בפילמנט מוליך חשמל / Conductive PLA - עט למסך מגע

אחרי ההדפסות הקודמות של הפילמנט המוליך, הדפסת הפנס והדפסת התופים האלקטרוניים, ניסיתי להדפיס בעזרת הפילמנט - עט למסך מגע. זה אמור להיות די קל - מורידים דגם כלשהו של עט מהרשת ומדפיסים...

החלטתי להדפיס את העט במצב ואזה: ככה הוא יוצא חלול, קל, מינימום חומר וזמן הדפסה קצר. ואכן, תוך כחצי שעה היה מונח על משטח ההדפסה העט המוכן לשימוש.



האם הוא עובד?

יום שישי, 30 באוגוסט 2019

הדפסה במצב ואזה / Vase mode

בתכנת ה Cura, ניתן להגדיר הדפסה במצב ואזה. נסביר מהו מצב הואזה, מתי ניתן להשתמש בו ואיך עושים את זה..

מכירים את המשימה הקלאסית של ציור ללא הרמת העיפרון מהדף? זהו בדיוק מצב ואזה. במצב ואזה, ראש ההדפסה נע על גבי משטח ההדפסה ובמשך כל התנועה שלו הוא מוציא חומר. בסיום השכבה, ראש ההדפסה ממשיך לשכבה הבאה, ללא ריטרקשיין, ללא תנועות מיותרות אלא ממשיך להדפיס.

במצב ואזה אין Infil ואין תמיכות. נטו מודל עם קיר דק דק בעובי הדיזה.

איך מגדירים מצב ואזה?

ודאו שאתם ללא תמיכות, Infil 0%. לאחר מכן סמנו ב Cura את האפשרות Spiralize Outer Counter:


מומלץ להדפיס את הואזה ללא Brim, אלא אם כן, הבסיס שלה ממש צר ואתם חוששים שהואזה תתנתק במהלך ההדפסה. בכלל, מצב ואזה הוא מצב שבו כדאי שהמשטח יהיה מכויל היטב כדי שהמודל יתנתק לאחר ההדפסה בקלות ולא תצטרכו לשבור אותו בכדי להוציא אותו...

יום ראשון, 25 באוגוסט 2019

הדפסה ב PLA Carbon / פילמנט משולב סיבי פחמן

אחרי המון הדפסות ב PLA הגיע הזמן להתנסות ב PLA Carbon, פילמנט משולב בסיבי פחמן. התחלתי עם מודל קצת מורכב וקצת ארוך וקיוויתי לטוב...

את המודל לקחתי מכאן. התחלתי להדפיס בטמפרטורה נמוכה יחסית (215 מעלות) והתוצאה לא היתה מרשימה. הפרטים לא יצאו ברורים ונותרה עבודה רבה על המודל לאחר שהסתיים - ניקיון וליטוש ואפילו קצת עבודה עם Heat gun.

יום שני, 12 באוגוסט 2019

תופים אלקטרוניים / Conductive PLA & Makey Makey

היום אני הולך לשלב בין שני דברים נחמדים: PLA מוליך חשמל ולוח Makey Makey. את הפילמנט המוליך (Conductive PLA) הכרנו לא מכבר. מדובר בפילמנט PLA בעל תכונות הדפסה רגילות אך בניגוד לפילמנטים רגילים - הוא מוליך חשמל. את ההולכה החשמלית החלטתי לנצל לטובת בניית "מקלדת" ללוח ה Makey Makey. לוח ה Makey Makey הוא לוח שנועד להוסיף לחצני מקלדת למחשב. אין צורך בתכנות - כל מה שצריך לעשות זה לחבר את ה Makey Makey למחשב, לחבר אליו את ה"לחצנים" הרצויים ולהתחיל לשחק, לנגן או כל מה שרק תרצו בהתאם לתכנה שלכם. כאן תוכלו לקרוא קצת יותר על לוח ה Makey Makey.

לפני שנסביר יותר מה עשינו היום, רק נסביר שניצלנו כאן תכונה של האולטימייקר 3 - היכולת להדפיס מודל אחד בשני צבעים (כמו למשל שעשינו כאן).

אז מה עשינו היום?

על בסיס מודל התופים הזה, הדפסנו תופים אך עליהם מעגל מודפס מפילמנט מוליך חשמל. את המוצר המוגמר חיברנו ללוח ה Makey Makey ובעזרת אפליקציית התופים של Makey Makey התחלנו לתופף...


יום ראשון, 11 באוגוסט 2019

Anet A8 - שדרוגים חלק ב'

אולי תרצה לראות קודם את חלק א' של השדרוגים ל Anet A8? 


אם כבר ביצעתם את השדרוגים למדפסת שלכם וחשבתם לאן כדאי להתקדם - מצרף לכם את השדרוגים שאני ביצעתי. אם תרצו - בצעו אותם אבל בבקשה, בכל מקרה, בצעו את השדרוג הראשון כי הוא ממש ממש ממש קריטי.

שדרוג מספר 1 - הארקה: 

רכיבים נדרשים:

  • תקע תקני. 
איכשהו פספסתי עד עכשיו את הנקודה הכל כך קריטית הזאת. המדפסת לא מגיעה במקור עם הארקה או ליתר דיוק, התקע איתו מגיעה המדפסת לא תואם את השקע הישראלי במלואו. המדפסת אומנם תעבוד מצוין אך לא נקבל את ההגנה הכל כך חשובה: הארקה.


(התקע המקורי של המדפסת. ההארקה לא מתאימה לשקע הישראלי)

יום שני, 5 באוגוסט 2019

הדפסה עם פילמנט מוליך חשמל! (Conductive PLA)

להדפיס עם פילמנט מוליך חשמל? יש דבר כזה? ומה ניתן לעשות איתו?

אז כן, מסתבר שיש דבר כזה פילמנט מוליך חשמל. הפילמנט שהזמנתי הוא של חברת Proto Pasta, חברה אמריקאית שמייצרת כל מיני סוגים שונים של חומרי גלם להדפסה. הם מוכרים את הפילמנט המוליך בקוטר של 2.85 ו 1.75. הפעם החלטתי ללכת על ה 2.85 מכיוון שתכננתי הדפסה בשני צבעים והתכוונתי להשתמש לשם כך באולטימייקר 3.

תכננתי להדפיס פנס שיפעל ללא צורך בחוטים: רק להוסיף נורת לד וסוללה.. התכנון היה די פשוט: הגוף של הפנס יודפס מחומר שאינו מוליך, PLA רגיל. המעגל החשמלי שמוליך את החשמל בין הסוללה ובין הנורה - יודפס מ PLA מוליך חשמל.


יום ראשון, 4 באוגוסט 2019

הגיע הזמן לשדרג את המייקרבוט (MakerBot)

מדפסת המייקרבוט היא מדפסת מעולה עם כמה חסרונות: מעבר לרעש המקורי שהיא מצליחה להפיק, היא מדפסת מאד מאד סגורה. כלומר, מדפסת שכמעט לא מאפשרת לבצע שינויים שלא התכוון אליהם היצרן. אבל - לפחות משהו אחד ננסה לעשות היום - לאפשר למדפסת להשתמש בסוגים שונים של פילמנט, כלומר פילמנט של חברות שונות, לא רק של מייקרבוט.

המדפסת של מייקרבוט בנויה עם מעין מגירה שלתוכה מוכנס הפילמנט. הגליל חייב להיות בגודל מדויק על מנת להכנס למגירה ולכן רק הגלילים של מייקרבוט (שבנויים בצורה מאד שונה מגלילים סטנדרטיים) יכולים להכנס פנימה. הצורך בגלילים מסוגים אחרים הוא כפול: ראשית על מנת לאפשר חומרים שאין למייקרבוט - Carbon, זוהר בחושך, משנה גוון בשמש, סילק, או כל חומר אחר (אם מאז כתיבת שורות אלו מייקרבוט הספיקה להוציא את אחד הסוגים - אל תתפשו אותי במילה: הרעיון הוא שאין צורך לחכות שמייקרבוט תכתיב לנו את קצב התקדמות הפילמנטים שלנו). הסיבה השניה היא - לאפשר תחרות טבעית ובריאה: אם מייקרבוט מוכרת את הפילמנטים שלה במחירים סבירים - סבבה אבל אם לא - תמיד אפשר לקנות משהו אחר איכותי לא פחות ובמחיר תחרותי.

בעבר כבר הדפסתי עם פילמנטים אחרים במייקרבוט אבל הגיע הזמן לעשות את זה קצת יותר מסודר...


הדפסה בפילמנט זוהר בחושך (Glow in the dark)

הדפסה בחומר זוהר בחושך עניינה אותי כבר זמן רב אבל לא יצא לי להתנסות בזה עדיין אז אחרי כל כך הרבה זמן - החלטתי לקנות פילמנט זוהר בחושך ולהתחיל להדפיס...

התחלתי עם הדפסה של דברים קלאסיים זוהרים. המטרה היתה להתנסות בחומר ולראות איך הוא עובד. השתמשתי בפילמנט זוהר בחושך של Colorfabb בקוטר 2.85. חייב לציין שההדפסה היתה פשוטה וקלה - ממש כמו PLA רגיל ללא שום שינוי!

התחלתי עם המודל של הפטריה הזאת שלקחתי מכאן. במקור היא אמורה לשמש כמנורה קטנה אבל אצלי היא הפכה למנורה ללא חשמל... את המודל הדפסתי עם תמיכות עץ שהפעם התגלו כלא מוצלחות. אמנם המודל יצא מעולה אבל הצריך עבודה רבה לפירוק התמיכות..


יום חמישי, 1 באוגוסט 2019

האם PLA עמיד במים?

PLA הוא חומר ההדפסה הנפוץ ביותר כיום ויש לכך כמה סיבות: הוא קל מאד להדפסה, מתכלה וידידותי לסביבה וכמעט ללא ריח במהלך ההדפסה. רגע, מתכלה? תוך כמה זמן?

היום עשיתי שדרוג לבריכה הביתית: הדפסתי חלק קטן שמאפשר להכניס למשאבת הסינון פרלון ופחם במקום מסנן ה HEPA המובנה. החלק הולך להיות בתוך המשאבה וכל המים שבבריכה אמורים לזרום דרכו.


יום שני, 22 ביולי 2019

הדפסה בחומר גמיש (Flex PLA)

אתחיל מהסוף - לא הצלחתי להדפיס בחומר גמיש. ניסיתי "רק" כמה עשרות שעות בשתי מדפסות שונות וללא הצלחה, לפחות לא משהו שהייתי מגדיר באופן ברור כהצלחה. חשוב לציין שההדפסה בחומר גמיש היא איטית מאד ביחס לחומרים אחרים ולכן גם ההתנסות לוקחת המון זמן. לפעמים לקח שעתיים או יותר בכדי להבין שההדפסה נכשלה.

ההתנסות הראשונה שלי היתה עם פילמנט Flex PLA של חברת ColorFabb. לפני שנה הדפסתי איתו בהצלחה כמה דברים. כעת, כאשר ניסיתי לשחזר את ההצלחה - נתקלתי בכמה קשיים...

התחלתי עם הגדרות בסיסיות סבירות:

מדפסת: אולטימייקר 3
פילמנט: 2.85 מ"מ ColorFabb
מהירות הדפסה: 25 ממ"ש.
טמפ' מיטה - 80 מעלות (על פי ההוראות שעל הפילמנט)
טמפ' אסטרודר - 240 מעלות (על פי ההוראות שעל הפילמנט)
המודל: אטם לפעמון ואקום (מודל שלי, פשוט מאד וללא תמיכות).

את ההדפסות הראשונות עשיתי ללא Brim. ה Flex PLA לא מסתדר עם שיוף כמו ה PLA הרגיל ולא רציתי להדפיס דברים מיותרים שבסוף אצטרך לעבוד כדי לנתק מהמודל.



יום שלישי, 16 ביולי 2019

איך מגדירים את ה Easy Threed בתכנת ה Cura?

למיני מדפסת Easy Threed יש סלייסר מובנה אבל עם כל האפשרויות הרבות שיש ב Cura - חבל לוותר עליה...אבל לפני שנתחיל - קרדיט: אמנם אני משקיע במדריך עם צילומי מסך והסברים מפורטים ככל שניתן אבל את כל ההגדרות וה Gcode - לקחתי מעמנואל. תודה!!

נתחיל? 

ראשית נפתח את תכנת ה Cura ונגדיר מדפסת חדשה על ידי לחיצה על Add printer: 


יום חמישי, 11 ביולי 2019

איך מגדירים את תמיכות העץ (Tree support) ב Cura?

אם כבר הבנתם למה תמיכות עץ זה טוב לכם ונשאר לכם רק להבין איך עושים את זה דרך Cura - המדריך הקצרצר הזה עבורכם...

ראשית נכנסים ל Cura. עומדים על אחת הקטגוריות בתפריט הימני ולוחצים על גלגל השיניים:


לצורך העניין בחרתי ב cooling  אולם יכולתי לבחור בכל אחת מהקטגוריות שבתפריט. בחלון שיפתח נחפש את המילה Tree ונסמן את כל התוצאות:

התקנת דרייברים לארדואינו סיני

קניתם ארדואינו סיני והמחשב לא מזהה את הארדואינו? מדריך קצר להתקנת דרייברים לארדואינו סיני..



לפני הכל - איך תדעו שאתם אמורים להתקין דרייברים לארדואינו שלכם?

יום שני, 1 ביולי 2019

הצילו! הלוח חם!! / LattePanda

כבר אחרי כמה דקות של עבודה על ה LattePanda היה ברור שהלוח חייב עזרה בקירור. במדידה בעזרת מצלמת Flir - הלוח הגיע למדידה מקסימלית של כ 57 מעלות צלזיוס!


יום ראשון, 30 ביוני 2019

האם ארדואינו יכול להריץ Windows 10?! / הכירו את ה LattePanda

לוח LattePanda הוא אחד הלוחות המעניינים שראיתי. הוא בעצם מחשב לכל דבר עם שלושה חיבורי USB, חיבור HDMI למסך, תקשורת wifi ותקשורת Bluetooth. המחשב מריץ Windows 10 ברשיון ועד כאן אני בטוח שלא הבנתם מה הוא עושה בכלל במייקינג...
הגענו לנקודה: בתוך המחשב, באופן מובנה, יש לוח ארדואינו Leonardo. על גבי הלוח יש כניסות ויציאות והתכנות שלהם נעשה באמצעות הקומפיילר הרגיל של הארדואינו שמגיע מובנה במערכת ההפעלה של ה LattePanda. מה עושים עם זה? 

כל פרויקט של תקשורת בין הארדואינו למחשב יחד עם עולם פיזי - יכול ללכת כאן בקלות, לדוגמא: לחצנים פיזיים שמשמשים כלחצני מקלדת ספציפיים לצורך משחק או לומדה. 

מצרף את המפה של יציאות הארדואינו בהתאמה ללוח ה LattePanda כפי שמצאתי באתר הזה. המפה היא הבסיס שצריך להכיר לפני שמתחילים לעבוד עם ה LattePanda. כל השאר - ממש כמו בארדואינו רגיל... 


יום חמישי, 20 ביוני 2019

Python - מדריך למתחילים / דביר

במדריך הזה תוכלו ללמוד איך מורידים Python למחשב ואיך מתחילים לעבוד איתו אבל  לפני הכל - תודה רבה לדביר על המדריך המושקע!

מה זה Python (פייתון)?

Python היא שפת תכנות נוחה מאוד ומהנפוצות ביותר. היא מאפשרת לכתוב את הקוד בקלות, ביחס לשפות אחרות. היא פותחה בשנת 1991, ויש לה שתי גרסאות ראשיות: Python2, Python3.

אנחנו נעבוד עם Python3, בגרסה 3.7.3.

תחילה נוריד את התכנה:

נפתח את האתר של Python, ונלחץ על downloads:



יום שני, 17 ביוני 2019

האם ניתן לתקן מעגל מודפס שנפגם? / Bare Conductive

מכשיר ה Mp3 התקלקל, כלומר, נורית החיווי עובדת אבל לא שומעים כלום. בבדיקה ראשונית ראינו ששקע ה Aux משוחרר. לא סימן כל כך טוב.. כאשר פרקנו את מכשיר ה Mp3 כדי לבחון אם ניתן להלחים את החלק חזרה - גילינו ששתי הלחמות - ניתן לבצע בקלות אולם את ההלחמה השלישית - לא נוכל לבצע. הסיבה: הרגל של השקע נתלשה יחד עם הנחושת של ה PCB. מקווה שתצליחו לראות את זה בצילום:


הקופסאות המסתוריות של תות ענח' אמון

בשבועות האחרונים עמלו תלמידי כיתה ו' בבית הספר דעת, בהובלת יפתח, על בניית "ארגז בריחה" (שהתברר כ"ג'יימס בונד בריחה") לטובת פעילות סוף שנה של בית הספר דעת. כחלק מאותה המשימה, עמלו התלמידים על בניית הקופסאות המסתוריות של תות ענח' אמון. חייו של תות ענח' אמון מסתוריים בפני עצמם אולם הקופסאות שלו התגלו כמסתוריות יותר...

התלמידים ניסו לבנות קופסאות שיתקשרו האחת עם השניה, בקשר אל-חוטי על בסיס ארדואינו ורכיבי תקשורת. קופסא אחת תהיה נעולה בעזרת מנעול קוד. את הקוד יש לרכוש בעזרת אוסף חידות מגוון שקשור לחייו של תות ענח' אמון. לאחר פתרון החידות ופתיחת המנעול - ניתן לפתוח את התיבה שמשחררת ופותחת את התיבה השניה.

את ההשראה לקחו התלמידים מכאן:



יום ראשון, 16 ביוני 2019

כך תתכננו את ה PCB הראשון שלכם!

אם תמיד רציתם ליצור PCB משלכם - היום זה פשוט מתמיד (כלומר, כאשר הלוחות שהזמנתי יגיעו מסין - המשפט הקודם יהיה אמין יותר אבל בינתיים - תנו לי להרגיש שזה כבר קרה...).

התהליך די פשוט: מעצבים את ה PCB, מייצאים את הקבצים, מעלים לענן של החברה שמייצרת, משלמים ו... הלוחות בדרך אליכם.

נתחיל?

השלב הראשון הוא להחליט איזה PCB תרצו ליצור ומה תהיה המטרה שלו. מכיוון שלא הייתי צריך כרגע PCB מסוים אולם בכל זאת רציתי להתנסות בתהליך - החלטתי להכין PCB של חנוכיה לחנוכה. ככה גם אם הדואר הסיני ודואר ישראל יחברו כנגדי - עדיין יש סיכוי די טוב שזה יגיע בזמן ;-)

הכנתי כבר בעבר חנוכיה מבוססת ארדואינו והאתגר היה פשוט להעביר אותה ל PCB - רצוי שיהיה shield מותאם לארדואינו שיהיה אפשר פשוט לחבר, להעלות קוד ו..זהו.

התרשים הראשוני נראה בערך כך:


יום שלישי, 11 ביוני 2019

אריה מודפס בתלת מימד / Hairy Lion

להדפיס דמויות של בעלי חיים או יצורים שונים בתלת מימד זה כל כך נפוץ עד שמוזר בכלל להתחיל לכתוב על זה ובכל זאת - באריה הזה יש משהו מיוחד - הרעמה שלו.


יום רביעי, 5 ביוני 2019

חיבור בלוטוס לדרייבר של DK Electronics?

אחרי שהבנו איך מרכיבים טנק עם דרייבר של DK Electronics, נשאר לנו לבדוק איך הם התכוונו שנחבר אליו בלוטוס או ליתר דיוק - מה אנחנו יכולים לעשות אם הם לא התכוונו שנחבר לטנק שלנו בלוטוס...


יום ראשון, 2 ביוני 2019

קופסה חסרת ערך לחלוטין / Useless Box

תחום ה Useless Box הולך ומתפתח ולמרות שהאינטרנט מלא בזה - את ההשראה שלי קיבלתי דווקא מאופיר שבנה אחת כזאת והראה לי איך היא עובדת (תודה!!).

מתוך הקופסא שבניתי בולט מפסק קטן. כאשר משנים את המצב של המפסק, יוצאת זרוע קטנה מתוך הקופסא ומחזירה את המפסק למצבו המקורי.. 


יום רביעי, 22 במאי 2019

מיני מדפסת תלת מימד - Easy Threed

המיני מדפסת תלת מימד Easy Threed משנה את כללי המשחק. אם עד עכשיו הכרנו מדפסות כמו אולטימייקר ומייקרבוט שפנו למוסדות חינוך ותכניות שחיפשו מקסימום אמינות ומינימום תקלות או לחלופין Anet או Ender שהציעו מדפסות זולות בהרבה אך דרשו הרכבה והתעסקות - ה Easy Threed משנה את כללי המשחק: מדפסת זולה יחסית שמאפשרת, ללא התעסקות, להדפיס בקלות.



יום שלישי, 21 במאי 2019

תקלה במדפסת מייקרבוט - MakerBot Replicator Filament Jam

התרגלתי שמידי פעם, אולי 5-6 פעמים בהדפסה לא ארוכה, המדפסת עושה קצת בעיות ועוצרת לכמה שניות. זה לא באמת הפריע מכיוון שזה לקח שניות ספורות והיא חזרה מעצמה למקום בו הפסיקה.

היום זה כבר היה מוגזם: היא לא חזרה מעצמה, התקלות היו כל כמה שניות ובקיצור - היא לא באמת עבדה... 


מה עושים? 

יום שלישי, 30 באפריל 2019

רגע לפני שאתם זורקים את הגליל הישן / אולטימייקר 3 NFC

רגע לפני שאתם זורקים את הגליל הישן של הפילמנט שלכם, יכול להיות שתרצו לפרק ממנו את שבב ה NFC. מהו שבב ה NFC ומה התפקיד שלו?

באולטימייקר 3, חסכו למי ששם את הגליל של הפילמנט במדפסת, להגדיר את סוג הפילמנט: האם אנחנו משתמשים ב PLA? ABS? משהו אחר? לכל חומר יש הגדרת ברירת מחדל לטמפרטורת הדפסה, טמפרטורת משטח הדפסה ועוד. לכל גליל חומר מקורי של אולטימייקר 3 מוצמד שבב קטן (מיד נצא לחיפושים אחריו..) שנותן למדפסת זיהוי אוטומטי של החומר. ואם אנחנו משתמשים בחומר הדפסה לא מקורי? או אז "נאלץ" להגדיר באופן ידני את החומר כמו שאנחנו עושים באולטימייקר 2 למשל, אחותה הגדולה של האולטימייקר 3 שיוצרה ללא מזהה NFC.

אולי יש גם אפשרות אחרת...

נוציא את השבב מהגליל הישן ונדביק אותו לגליל חדש - לא מקורי. נשים לב רק שאנחנו מדביקים שבב NFC של PLA לגליל של PLA ושבב ABS לגליל ABS וכו'. אם נדביק דברים לא קשורים - אני בספק אם האוטומציה המרושלת שלנו תביא אותנו לאן שאנו רוצים להגיע...


יום ראשון, 28 באפריל 2019

תמיכות "עץ" / Tree support

מהן תמיכות "עץ" ומתי כדאי להשתמש בהן? תמיכות עץ הן סוג מיוחד של תמיכות שאמורות לחסוך בחומרי הדפסה ובזמן הדפסה. בנוסף, התמיכות, בדרך כלל קלות יותר לניתוק.

בהדפסה של מודל מורכב יחסית, התמיכות עלולות להיות רבות אפילו מהמודל עצמו.. למשל, על מנת להדפיס מודל כזה:


יום רביעי, 24 באפריל 2019

החללית בראשית - הגרסה המעוצבת

אחרי שפרסמנו כאן את הגרסה הריאליסטית של החללית בראשית, היום אני גאה להציג בפניכם את הגרסה המעוצבת של החללית בראשית שהכינו נתנאל ומתן (!!).

הגרסה המעוצבת נועדה לקידום יחסי הציבור של החללית והתקבעה בתודעה הישראלית כמודל של החללית.

את הגרסה המעוצבת של החללית תוכלו להוריד מכאן >>>



יום שלישי, 23 באפריל 2019

Anet A8 - שדרוגים חלק א'

אם כבר הבנתם איך מרכיבים את ה Anet A8 (חלק א, חלק ב' וחלק ג'), אתם בטח מוכנים לשלב השדרוגים. ב Anet A8 השדרוגים הם חלק בלתי נפרד מהבנייה והופכים את המדפסת לטובה בהרבה.

אז אלו שדרוגים בחרתי לבצע בתור התחלה? 


שדרוג מספר 1 - משטח הדפסה זכוכית 

התלבטתי הרבה לפני התקנת המשטח. באיזו זכוכית להשתמש? מחוסמת? רגילה? כמה מ"מ? מכיוון שהזכוכית הרגילה, 4 מ"מ, בגודל שרציתי, כולל עיגול והחלקה של הפינות - עלתה אצל קרמר 20 ש"ח, החלטתי ללכת על הזכוכית הרגילה ואם היא תשבר - אשקול לעבור למחוסמת. בינתיים - זה עובד מעולה... את משטח הזכוכית חיברתי בעזרת קליפסים לתמונות שנמכרים בכל חנות יצירה. את הקליפס השמאלי-קדמי הורדתי תוך כדי הניסיונות - היה נראה לי שהדיזה כמעט העיפה אותו בתחילת ההדפסה. 



יום חמישי, 28 במרץ 2019

האקתון חלל 2019 יצא לדרך....

ההרשמה להאקתון חלל 2019 בעיצומה...

נרשמתם? זה תלוי רק בכם!

עדכון: ההרשמה נסגרה. נתראה בהאקתון!





יום ראשון, 10 במרץ 2019

הדפסה בחומר דמוי שיש

הדפסה בחומר דמוי שיש היא הדפסה קלה - PLA רגיל לחלוטין - אבל יש בצידה בונוס - לאחר ההדפסה, גם ללא גימור כלל, קשה להבחין בשכבות האופייניות של ההדפסה בתלת מימד.

לצורך ההדפסה, בחרתי בבחירה הטבעית לחומר דמוי שיש - הדפסה של צריח שח-מט. את המודל המקורי לקחתי מכאן ועשיתי לו שיפוץ קל - רוקנתי אותו מתוכן על מנת ליצור ממנו מתקן קטן לקיסמים. את המודל, לאחר העריכה הקטנה שלי, תוכלו להוריד מכאן.



יום שלישי, 19 בפברואר 2019

מודל תלת מימד - החללית "בראשית"

אני מקווה שגם אתם מתרגשים לקראת השיגור של החללית "בראשית" בלילה שבין חמישי לשישי (03:00 לפנות בוקר, אם נרצה לדייק..). החללית צפויה לצאת לדרכה ולהיכנס למסלול סביב כדור הארץ ובסופו של דבר - לנחות על הירח.

לקראת השיגור יצרתי מודל של החללית מוכן להדפסה. מוזמנים להוריד מכאן את המודל של החללית ולהדפיס אותו.



יום רביעי, 13 בפברואר 2019

תפס לרחפן Tello

השבוע העברתי לתלמידים שיעור "מייקינג" יחד עם שרונה במרכז יש"י. התחלנו עם משימת מייקינג בסיסית של יצירת תג אישי. התלמידים יצרו, גזרו והדביקו משהו שמבטא אותם או קשור לתחומי העניין שלהם ולתחביבים שלהם. המשימה היתה ליצור משהו שמתחבר אליהם גם פיזית, גם ללא שהם מחזיקים אותו באמצעות האצבעות.



יום שלישי, 5 בפברואר 2019

איך מייצרים לוגו תלת מימד מתמונה?

איך מייצרים לוגו תלת מימד מתמונה? לפעמים יש לנו תמונה או קובץ גרפי של לוגו, או תמונה פשוטה אחרת ואנחנו רוצים להפוך אותה למודל תלת מימד. איך עושים את זה?

יש כל מיני כלים שמיועדים לעשות לנו קיצור דרך ולפעמים הם אפילו עובדים...

איך מתחילים?

ראשית, בוחרים את התמונה. בחרתי בתמונת הלוגו של "סבונטו". סבונטו, למי שלא הספיק להכיר, הוא מפעל סבונים טבעי חברתי שנותן תקווה תעסוקתית לבעלי צרכים מיוחדים. לחיצה קטנה על הלינק ותשאבו לניחוח של המקום המיוחד הזה...

חזרה לעניין...



יום שלישי, 15 בינואר 2019

הדפסת הארכה לרגליים של Phantom 3

האם רחפן Phantom 3 יקבל בהבנה את זה שנחבר לרגליים שלו הארכה? איך זה ישפיע על הטיסה שלו? על הנחיתה? היום, כשלב ראשון בפרויקט מורכב שמנסה לשדרג את ה Phantom 3 ולהפוך אותו לרחפן תרמי אוטונומי - התחלנו את הניסוי...

בשורה התחתונה - טס מעולה ונוחת בצורה מוצלחת. אתם יכולים להתרשם מתהליך העבודה ומהניסוי בסרטון הבא.. 




יום ראשון, 13 בינואר 2019

הדפסה בשני צבעים ב Ultimaker 3

הסברנו בעבר איך מדפיסים עם שני צבעים באולטימייקר 3. כעת, נסביר איך מדפיסים מודל אחד הכולל שני צבעים. בשלב הראשון, מייצאים שני קבצי Stl. רק בעזרת שני קבצי Stl ניתן להדפיס בשני צבעים!



יום שלישי, 1 בינואר 2019

בניית טנק עם דרייבר של DK Electronics

איך בונים טנק עם דרייבר של DK Electronics? ראינו בעבר איך עובדים עם דרייברים אחרים אבל היום אני רוצה לנסות להשתמש בדרייבר הזה...

תצטרכו כמובן:

  • לוח ארדואינו Uno 
  • דרייבר של DK Electronics
  • טנק או כל רכב אחר עם שני מנועים 
  • מברג קטן 
  • מלחם? (תלוי איך בדיוק מגיע הרכב שלכם. אני הייתי צריך להלחים חוט אחד...). 
החיבור של הדרייבר הוא פשוט - זהו shield שצריך להניח על גבי הארדואינו. לאחר מכן נחבר את החוטים: 

ממנוע אחד נחבר ל M1
מהמנוע השני נחבר ל M2
את החשמל מהסוללות נחבר ל EXT_PWR